De opties voor een tuinhuis, tuinkast of schuur op maat:
Ramen
- Vast Raam:Raam in een vast vurenhouten kozijn met kozijnmaat van 90×60. Raam is horizontaal of verticaal te plaatsen – Bekijk hier een voorbeeld.
- Vast Raam met kruisroede: Optioneel kan een kruisroede in het raam gemaakt worden – Bekijk hier een voorbeeld.
- Openslaand raam: Op aanvraag kunnen we het raam ook openslaand maken, vermeld dit in opmerkingen vak. Ook hardhouten kozijn is mogelijk – Bekijk hier een voorbeeld.
Wandtypes
De Wanden worden veelal prefab opgebouwd in de werkplaats. Het frame bestaat uit een vuren stijl en regelwerk van geïmpregneerde regels 45×70. De onderste regel staat op de grond en is daarom van hardhout om houtrot tegen te gaan. Op dit frame worden de rabatplanken geschroefd met rvs schroeven.
- Standaard rabat: Standaard geïmpregneerde vuren rabat is geschaafd en wordt met mes en groef in elkaar geschoven. De binnenzijde is vlak en de buitenzijde heeft het reliëf. De werkende maat is 18x135mm.
- Zweeds rabat / gepotdekseld rabat: Zweeds of gepotdekseld rabat is fijnbezaagd en heeft een rustieke en landelijke uitstraling, rabat is van geïmpregneerd vurenhout. Werkende maat is 12/30x125mm.
- Gebruik van hoekpalen: Het gebruik van robuuste hoekpalen van 120x120mm of 150x150mm geeft het tuinhuis een stoere uitstraling. Door deze hoekpalen te gebruiken met het Zweedse rabat krijgt het tuinhuis een klassieke, landelijke uitstraling
Regenwaterafvoer
- Zadeldak en Lessenaarsdak: Een tuinhuis met een zadeldak of een lessenaarsdak heeft standaard geen regenwaterafvoer en kan voorzien worden van een pvc goot met pijp tot de grond – Bekijk hier een voorbeeld.
- Plat dak: Een tuinhuis met een plat dak heeft standaard een regenwaterafvoer via een onderuitloop met pijp tot grond – Bekijk hier een voorbeeld.
Dakbedekking
- Dakconstructie: Het dak bestaat uit een balkenconstructie waarop het dakbeschot van 18mm vuren geïmpregneerde vloerdelen wordt gespijkerd. De dikte van de balken en de soort constructie is afhankelijk van de afmetingen en het type van het tuinhuis. Op het dakbeschot komt de dakbedekking – Bekijk hier een voorbeeld.
- Plat dak: De dakbedekking van een tuinhuis met een plat dak is epdm rubberfolie verlijmd op het dakbeschot. Dak heeft een afschot van 1% naar laagste punt met onderuitloop voor de regenwaterafvoer. Aan de dakranden wordt de epdm rubberfolie over de opstaande rand en boeideel heen gevouwen en met een aluminium daktrim afgewerkt – Bekijk hier een voorbeeld.
- Zadeldak en Lessenaarsdak: Als dakbedekking bij een zadeldak of een lessenaarsdak worden meestal dakshingles gebruikt. Deze zijn in vier kleuren leverbaar. Ook is een dak met golfplaten, dakpannen, dakpanplaten of transparante polycarbonaatplaten mogelijk. Geef dit aan in het formulier bij het opmerkingen vak.
Houten binnenvloer
Als optie is een houten binnenvloer in het tuinhuis mogelijk. Standaard is de tegelvloer van de fundering de binnenvloer van het tuinhuis. Op deze tegelvloer wordt de houten vloer gemaakt van 18mm geïmpregneerde vloerdelen op vuren regels.
Fundering
Het tuinhuis komt te staan op de fundering. Een goede fundering is belangrijk. De fundering dient helemaal vlak en waterpas te zijn zodat de prefab wanden netjes recht gezet kunnen worden. Wij adviseren de fundering iets hoger te maken dan omringende maaiveld, zodat het water niet op de fundering kan lopen, waardoor vochtproblemen en houtrot in het tuinhuis kan ontstaan. Ook is het raadzaam de fundering dan rondom iets, 1 tot 2 cm, kleiner te maken dan de maat van buitenwanden. Het regenwater wat langs de wanden naar beneden loopt druipt dan langs de fundering.
Vaak maken wij een fundering van betonbanden en betontegels 60×40. De wanden komen op de betonbanden te staan en de betontegels dienen als binnenvloer van het tuinhuis. Ook is het mogelijk het tuinhuis op een betonnen vloer te plaatsen of op een houten vlonder met palen in de grond. Dit laatste is bijvoorbeeld handig bij een zachte ondergrond. Ook kan de tuinkast of het tuinhuis op een bestaand terras geplaatst worden als dit goed vlak is.
Montage
Het montage team van Heijboer Tuinhout plaatst de tuinhuizen door heel Nederland. Vaak gebeurd dit in één dag. We plaatsen de prefab wanden op de fundering en maken ter plaatse het dak en monteren de ramen en deuren. Het is wel belangrijk dat we de plek waar het tuinhuis opgebouwd moet worden goed kunnen bereiken met de prefab wanden. De fundering kan ook door Heijboer Tuinhout gelegd worden. Ook is het mogelijk dat u zelf het tuinhuis plaatst. Heijboer Tuinhout levert de prefab wanden en de materialen voor het dak als een bouwpakket.
Dakoverstek
Naar wens kan er een dakoverstek aan het tuinhuis gemaakt worden. Dit kan bij alle modellen. Een kleine tuinkast krijgt hierdoor meer body. Standaard houden we, afhankelijk van de situatie, een klein overstek van enkele centimeters aan. Als u een groter overstek wilt geeft u dit aan in het opmerkingen van van het formulier.
Elektra
Een stopcontact of een lichtpunt met een schakelaar is geen overbodige luxe in een tuinhuis. Als er een stroombron of een voedingskabel aanwezig is kan het team van Heijboer Tuinhout zorgen dan de elektra netjes gemonteerd en aangesloten wordt.